Ja det var dette her med å være ærlig og fortelle alt da… Mediumet Lisa Williams pleier jo alltid å si det: “Do you want to know everything”?? Jeg regner med at ikke alle har interesse av å lese om bæsj og sånt, men andre er kanskje i den situasjon at de vurderer å ta denne operasjonen, og da skal jeg prøve å gi et realistisk bilde til ære for dere. Jeg mener jo at det er en avgjørelse som ikke er å ta lett på, at man selvfølgelig må veie for og imot, og selv om jeg har vært griseheldig som har så lite problemer som jeg har så er det jo NOEN bivirkninger, eller noen ting som ikke er bare stas, og jeg skal ikke legge skjul på dem heller.

1. DUMPING: Hva er dumping? Rent sånn teknisk så er det det som skjer når for mye næring kommer ned i tarmen på en gang. Alt blodet strømmer til fordøyelsessystemet, og man blir kvalm, svimmel, trøtt, noen får hodepine og lignende. Alle disse symptomene selvfølgelig i varierende grad etter hva som har utløst dumpinga.

Hvorfor kommer det så for mye næring ned i tarmen? Jo det kan ha flere årsaker: Man spiser enten FOR FORT, FOR MYE, eller FOR NÆRINGSTETT mat. For næringstett betyr altså for fet eller for søt, for mange kalorier kort og godt.

Hvor ofte man skal dumpe bestemmer man jo selv, og dette blir jo selvfølgelig et mål på hvor dyktig man er med kostholdet. Spiser man små,sunne måltider og spiser langsomt, dumper man ikke. Jeg har gjort det noen ganger, og kan skrive under på at det har vært min egen feil hver gang. Smake på godter eller dessert går bra. Men en tallerken med pistasj-is, som jeg godt kunne finne på å spise før, blir ikke aktuelt.

Jada jada. Jeg ser det selv: Dumpingen er min venn. Den er jo nå blitt mitt indre stoppskilt, “Hit men ikke lenger”, “Nå spiser du noe som ikke er bra for deg”…  Og jeg skal love deg, det er IKKE behagelig, man får ikke lyst til å skeie ut igjen med det første…

PLATÅER: Dette er et fenomen som alle slankere kjenner til, opererte eller ikke: Man går ned noen kilo, så kommer man til et platå hvor man står stille en stund, før man igjen mister noen kilo. Jeg har inntrykk av at alle opplever det slik: Det virker som man står stille absolutt hele tiden! Står stille to-tre uker, og så raser man ned 4-5 kilo på bare få dager. Deretter er det på’n igjen med ny stillstand. Det finnes måter å bekjempe frustrasjonen på. En av dem er å slutte å veie seg hver dag. In your dreams. De aller fleste dager må jeg innrømme at det aller første jeg gjør er å forsiktig forsiktig sette føttene på badevekta. En venninne av meg fortalte at hun gjerne snøt seg før hun gikk på, bare for å være bittelitt lettere. LITT overdrevet kanskje, men ikke mye!!

 

AVFØRING: En dame som skal søke på gastric bypass fortalte meg at hun var redd for å bli mye plaget med diaré etter operasjonen, spesielt siden dette ville virke temmelig hemmende på arbeidssituasjonen hennes. Vel, det er godt mulig at det skjer med enkelte, så jeg kan ikke gi noen garantier. Men for min del så kan jeg fortelle at det er helt omvendt… Det er to grunner til det: For det første må man være veldig flink og påpasselig for å få i seg den anbefalte mengden væske hver dag. Det gjør nok ikke jeg. Har drikke med meg stort sett hele tiden, men ser at jeg burde drukket mer. I tillegg spiser man jo betraktelig mindre fett enn før. Så for min del, og beklager at jeg blir personlig, men avføringen er heller fastere og mer porøs enn før. Huff! Sannheten skal fram! Jeg er ikke akkurat plaget, men jeg merker forandring, så absolutt.

Til syvende og sist er de små plagene jeg har helt klart verdt det, i forhold til at jeg nå får albuene inn til kroppen uten at valkene er i veien! ;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende