Så heldig jeg var, fikk nydelige blomster fra tjukkasklubben

Så heldig jeg var, fikk nydelige blomster fra tjukkasklubben

 

 ENDELIG passert 10 kilo vektnedgang.  HURRA!!

 

Tror nok de lange gåturene med Fetter Endre har hjulpet mye. Endelig har jeg passert 10 kilo ned, og det føles helt fantastisk.

Sist jeg lå omtrent på denne vekta var jeg 29 år. (To år siden) Det var den sommeren jeg drev sommerkafe og bestemte meg for å finne på noe sprøtt:

I mange år, eller cirka siden 2003 har jeg hatt et favorittband, og det er Kaizers Orchestra. Musikken deres, og tekstene, er så annerledes, så spennende, inspirerende og så videre, og jeg blir aldri lei. De gamle sangene er som årgangsvin, blir bare bedre og bedre, og de nye er alltid interessante og nyskapende.

Så fikk jeg en vill idé. Hva med å vise dem på en litt spesiell måte at jeg setter pris på musikken de lager? Som sagt så gjort, Kaizers skulle ha to konserter i Møre og Romsdal den sommeren, og jeg sendte dem en e-mail og ba dem på middag. Trodde egentlig ikke en gang jeg kom til å få svar på mailen… selvfølgelig. Men hvorfor ikke prøve. Det tok noen dager, men så fikk jeg et svar. Kort og greit: “Hvor ligger kafeen din hen da”? Jeg holdt selvfølgelig på å ramle av stolen, men sendte en veibeskrivelse, og de svarte at det hørtes moro ut.

Bare dagen før de egentlig skulle komme ble jeg vekket av telefonen – og ble nok lettere satt ut da det var en Kaizer som ringte for å si at de var veldig veldig lei for det, men pga tidsnød fikk de ikke tatt den omveien det ar å kjøre om min lille kafe selv om de hadde veldig lyst. (En omvei som riktignok omfattet både Dovrefjell og en ferjetur) Jeg sa at det forsto jeg, men syntes likevel det var gøy at de hadde kommet om de hadde kunnet.

Etter at jeg hadde lagt på begynte mine små, grå å arbeide. Jeg hadde da kontakter i byen hvor konserten skulle holdes, faktisk var det der jeg gikk kokkeskolen. Så en time eller to senere hadde jeg gjort avtale om å låne restauranten på kokkeskolen, lånt kjølecontainere for frakt, og spurt Kaizers om de var interesserte i servering “on location”. Og det var de.

Jeg visste ikke hva godt jeg skulle finne på egentlig, det eneste jeg tenkte på var at dette måtte bli bra, slik at de ble fornøyde. Så jeg lagde et klassisk koldtbord som de skulle få når de kom, og et orientalsk koldtbord til natta etter konserten, handlet øl, vin, farris, munkholm og bestilte ostekake hos en tidligere arbeidsgiver.

Jeg skal ikke fortelle så mye om selve seansen, bortsett fra at middagsgjestene mine ble veldig fornøyde, og det ble jeg også. Det var en kjekk opplevelse å erfare at jeg kunne gjøre noe positivt for dem, etter at deres musikk hadde gjort så mye godt for meg. Gaver fikk jeg forresten også. De fikk til også med seg rikelig med niste hjem på bussen (Jeg hadde nok beregnet litt raust), og jeg fikk lystige tekstmeldinger fra en fornøyd gjeng. Jeg fortalte forresten ikke så mange om dette stuntet i ettertid – ikke før nå tydeligvis ;) – og jeg tok ikke et eneste bilde heller. DET var liksom ikke målet, jeg gjorde det for å glede noen, og det tror jeg jeg fikk til. Fristet til gjentagelse gjorde det også.

Moralen i historien er? Man kan gjennomføre nesten hva som helst, bare man bestemmer seg, og tør å prøve. Anbefalt litteratur for den som har drømmer man vil ha i oppfyllelse, “Kontroll på kontinentet”, boken om Kaizers Orchestra. Oppskriften er; ha tro på det du gjør og hold deg til planen. (Det er forresten også etter samme oppskrift jeg nå har fullført to bokmanus ;) )

Det er mulig det blir en liten bloggepause på meg nå, kjører flyttelass i morgen og har ikke fått nett enda i mitt nye hjem. Men jeg kommer tilbake, så vi snakkes snart.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende