Tatt i dag da Fetter Endre og jeg var ute og gikk i duskregnet

Tatt i dag da Fetter Endre og jeg var ute og gikk i duskregnet

Det er merkelig det der, hvordan samvittigheten tydeligvis ikke har noe med fornuften å gjøre. Jeg har vært ute og trimmet annenhver dag nå, de to siste gangene sammen med Fetter Endre, som tok det flotte regnværsbildet av meg og bautaen inni veien her. Den jakken er vel ikke akkurat verdens flotteste, men nå er jeg blitt veldig glad i den likevel: Da jeg dro til Namsos for litt over to uker siden gikk den ikke igjen!

Ting går vel egentlig ganske greit, og det å bevege seg ble veldig raskt litt lettere. På lørdag skal vi ut igjen, og gå enda litt lenger enn i dag. Så dette er jo bedre enn på mange mange måneder. Hvorfor kan ikke da samvittigheten min være litt grei? For om jeg går en times tur, har jeg likevel dårlig samvittighet de femten andre våkne timene.

Det samme gjelder mat. Er ikke det merkelig? Selv om jeg nå er nødt til å spise sunt og små måltider, har jeg kjempedårlig samvittighet når jeg spiser. Om det så er knekkebrød med kaviar, eller yoplait dobbel O yoghurt, så er det uvant å skulle spise såpass ofte som hver tredje time. Fornuften sier: “Du må nesten ha litegrann mat, det er fornuftig å spise lite og ofte for forbrenninga”.  Samvittigheten sier: “Du burde spise enda litt mindre og litt sjeldnere. Eller rettere sagt, du burde ikke spise i hele tatt”.

Før var det “Hvem er sjefen, maten eller jeg?” Nå er det blitt “Hvem er sjefen, tankene eller jeg?” Men kanskje, hvis jeg tenker positive tanker ofte nok, vil jeg klare å snu det til slutt!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende