Kanskje ikke det pin-up bildet noen håpte på...

Kanskje ikke det pin-up bildet noen håpte på...

 

Jeg fikk fjernet stingene for noen dager siden, og nyter nå det herlige privilegium å kunne dusje på vanlig måte. Pysete som jeg er, gruet jeg meg til å få fjernet stingene også. Det var jo sånne stifter du vet, så jeg så for meg at det måtte da være fryktelig vondt. Det var det selvfølgelig ikke. Jeg kjente ingen ting, og jeg nøt at ting så litt mindre dramatiske ut på den slagmarken som var magen min. Blåmerkene der kanylene satt er også borte, så nå er jeg blitt mye mindre pasient og mye mer menneske.

Siden jeg i dag har to ukers-jubileum for operasjonen min (APPLAAAAAUUUUUS) tenkte jeg jeg skulle fortelle litt av det som ikke er bare positivt. Hodehunger. Uttrykket lærte jeg fra en amerikansk dame som blogger om livet etter Gastric Bypass, og jeg synes det er ganske treffende. I mange mange år har kroppen min og hodet mitt, øynene og munnen, vært vant til å få normale/store porsjoner med mat. Nå, med den nye minimagen, tror hodet likevel at jeg trenger mye mat. De opererte ikke ut apetitten eller matlysten, de opererte ikke ut smakssansen eller luktesansen. Så innimellom kan jeg få voldsomt lyst på masse mat.

Det er bare det at det går jo ikke. Etter to-tre biter er jo minimagen full, jeg føler meg mett, og må ta en pause. Nå har jeg nylig spist lunsj: EN brødskive uten skorpe og med svinestek på (rent kjøtt og fisk er viktig- jeg trenger proteiner) og jeg er stappmett. En til hadde bare ikke gått! 

Så det er jo også en “bakside”. Klart det er bra at jeg føler meg mett. Men jeg er vant til at følelsen av å gå ned i vekt, er følelsen av å være sulten. Derfor har jeg en oppfatning av at når jeg ikke føler meg sulten, så kan jeg vel umulig gå ned i vekt heller? Men det gjør jeg. Sakte men sikkert.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende