Serveringen jeg fikk på sykehuset var enkel og trygg.

Ca 10 dager etter operasjonen. Vektnedgang 8 kilo.

(NB! Vektnedgangen er til enhver tid den totale, altså fra jeg begynte på lavkalorikur!)

Det har forundret meg veldig at jeg føler meg så INNMARI normal etter operasjonen. Jeg har liksom ikke noe å klage på på noe vis, og jeg skjønner at jeg må være av de ekstremt heldige. Allerede dagen etter at jeg kom hjem fra sykehuset ble jeg med Kavaleren ned til Østlandet for å se på nyehuset (som slett ikke er nytt, men hjemmekoselig og gammelt, på et småbruk langt utpå landet).

Alt er helt annerledes med maten. Det er veldig rart, uvant. De første tre eller fire dagene var jeg ekstremt forsiktig, skeptisk med å smake på noen ting, var jo sikker på at jeg kom til å bli dårlig med en eneste gang. Jeg begynte med flytende, og fikk beskjed om å holde meg til det i en uke. På sykehuset hadde jeg ingen matlyst, og jeg syntes at til og med saft og vann var tungt å få ned. Annet flytende vi kunne få var buljong, kaffe og suppe, men jeg hadde bare ikke lyst på noen ting, og sloss nok for å få i meg den obligatoriske næringsdrikken (fresubin) som vi OGSÅ skal ha en av daglig i en måned. De hadde mange smaker å velge mellom, men jeg fant ut at sjokolade og cappuchino var de enkleste å få ned, mens jordbær var noe kvalm – spesielt når den ble noe lunken. Det gikk jo sakte, og den ble stående lenge på nattbordet mitt.

Senere, etter at jeg kom hjem, har det gått mer på suppe og yoghurt, samt drikke, drikke jevnt og trutt. Nå, en og en halv uke etter operasjonen synes jeg ikke det er noe problem å få i meg nok drikke. Faresignal nr. 1 er selvfølgelig hodepine, og det har jeg unngått så langt.

Etter en uke kunne jeg begynne på myk og most mat. Da gjelder de samme prinsippene som når du skal introdusere et spedbarn for fast føde. Det som må unngås er stekt kjøtt (hard stekeskorpe), skorpe på brødet, skinn/skall på frukt og grønt og grønnsaker som har mye tråder eller trevler i seg – som for eksempel stangselleri.

Nå føler jeg jo at mulighetene står vidåpne for meg, og jeg prøver meg forsiktig fram. Men jeg har på ingen måte vært dårlig og dumpet – ikke en eneste gang! Dumping er det som skjer når man får for mye eller for kaloririk mat ned i fordøyelsessystemet. Da vil alt blodet strømme til fordøyelsesorganene, og man vil føle seg svimmel, søvnig, kvalm eller få magesmerter. Man sier det er helt forferdelig. Men så langt har jeg sluppet, selv om jeg føler jeg har eksperimentert en god del og prøvd meg fram.

Her er det jeg har spist i dag, som et eksempel:

1 yoplait yoghurt med mango, 1 liten kopp blomkålsuppe m. 1 skive loff uten skorpe, 1/2 banan, 1 dl makaroniform til middag, 1 skive kneip med leverpostei uten skorpe.

I tillegg har jeg drukket fun light og 2 glass biola bringebær.

Altså ble dette til sammen seks små måltider! Jeg har visst ikke noen problemer med å få i meg nok mat. Men vekta synker sakte men sikkert, så forhåpentligvis går alt i orden som det skal.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende