Hurra! Jeg er ferdig! Ihvertfall ferdig med det skremmende inngrepet.

Jeg er superlykkelig over å være tilbake fra sykehuset, selv om det å befinne seg der gikk fra å være veldig skremmende til betryggende underveis. Jeg skal ta en liten oppsummering dag for dag.

Mandag: Operasjonsdagen.

Jeg var SÅ REDD- selv om det hjalp masse at Kavaleren var med meg. Sannsynligvis er jeg verdens mest frynsete person når det gjelder sykehus, leger og… Tja, smerte rett og slett. Skrekken ble nok ganske slepen i løpet av de tre dagene jeg var der, men iallefall: Mandag morgen var jeg ganske shaky og på griner’n. Først fikk jeg beskjed om at jeg måtte komme på laboratoriet og ta noen blodprøver, og tenkte selvsagt at da var sikkert noe galt med de forrige  blodprøvene mine- plutselig ble den største skrekken å IKKE få operere. Men på Kavalerens oppfordring spurte jeg hvorfor jeg måtte ta blodprøve. Svaret var betryggende- det var rett og slett bare for at de skulle se hvilken blodtype jeg hadde, i tilfelle noe skulle skje og jeg skulle trenge blodtilførsel. Greit for meg.

Jeg rakk ikke å få et rom en gang oppe på avdelinga før ei trønderberte kom og sa: “Du ska ned på “Recovery”, med ein einaste gong!” Jeg holdt på å pisse på meg. Helt til jeg kom ned på Recovery og ble oppfordra til å tisse, da hadde jeg ikke sjans. Jeg skiftet til sykehusklær og fikk ei seng å slappe av i, og en hyggelig sykepleierstudent ved navn Christine kom og stilte meg noen spørsmål- alt mens jeg var fullstendig på griner’n. En annen sykepleier ga meg en beroligende cocktail av smertestillende og sobril – MERK, jeg måtte BE om sobrilen.., greit å vite dersom du skal opereres, og så ble jeg rolig og søvnig. Ting gikk bedre. Fikk kanyler i begge armer og var mer eller mindre klar. Anestesilegen var morsom, søt og hyggelig og lovte meg å ikke ta på den fryktede MASKEN før jeg hadde sovnet ordentlig.

Klokka to ble jeg trillet inn. Jeg spøkte og pratet med folkene rundt meg og konsentrerte meg om å puste og slappe av. Anestesilegen snakket meg gjennom det og forklarte alt som foregikk. Først fikk jeg smertestillende. Og så, sovemedisin.

Så våknet jeg. Fortsatt på operasjonsbordet. Dette fikk jeg høre på forhånd at man ikke husker noe av i ettertid, men jeg husker. Det første jeg tenkte var at det var overraskende at jeg faktisk drømte under narkose, det hadde jeg ikke trodd. Så kastet jeg opp. Så fikk jeg beskjed om å flytte meg over i senga på egen hånd, men jeg hadde ikke sjans i havet- klarte ikke en gang å løfte hånda.

Ute på recovery kom smertene. Jeg var flink til å sutre og fikk morfin og en ny runde med soving. Heldigvis hadde jeg ordnet slik at sykepleierne ringte Min Kjære så snart jeg var ferdig, stakkar, det ble en lang ventedag for ham. Da han endelig fikk komme og hilse på meg der nede på oppvåkningsavdelingen, var klokka alt blitt nesten seks på kvelden. Timene gikk i en døs. Om kvelden fikk jeg endelig flytte opp på avdelingen i tredje etasje, og da oppdaget jeg til min store glede at jeg var plassert sammen med to damer som hadde hatt samme operasjon, samme dag som meg. Prima!!

Tirsdag: Komme til hektene!

Følte meg bedriten hele dagen, eller skal vi si i langsomt stigende form. Vi fikk vann, saft og næringsdrikke i latterlig små glass, som tok latterlig lang tid å få i seg. Jeg var ellers også ganske skeptisk til å drikke og få noe ned i den nye minimagen. Følte meg kvalm og fikk kvalmestillende flere ganger. En liter intravenøst kom godt med denne dagen, og også nærværet av Kavaleren, som sa jeg så godt ut. Smerter? Ikke egentlig. Mer stølhet pluss noe luftsmerter. Når operasjonen ble gjort- som var en kikkhullsoperasjon- ble jo magen blåst opp. Og det er veldig beskrivende for hvordan jeg følte meg også. Mitt råd: Blås i folkeskikken, rap og promp!

Onsdag: Reise hjem.

På onsdag våknet jeg som et nytt menneske. Bortsett fra stingene som strammer og klør hadde jeg ingen ubehag og har ikke hatt det siden. Jeg marsjerte bortover gangene og fant rommet til Kavaleren. Han smilte lykkelig overrasket over å se meg i så fin form, og etter bare noen timers venting og noen glass saft pluss en kopp havresuppe kunne vi reise hjem. Bilturen var lang, men jeg var så lykkelig over å være ute sammen med Kavaleren at det ikke brydde meg.

Alt i alt, angrer jeg nå? NEI. Det gjør jeg ikke. Men jeg tåler tydeligvis ikke narkose så godt, og iallefall på tirsdag så tenkte jeg med meg selv at jeg NEKTER å fjerne hud eller ta noen plastiske operasjoner i etterkant (om et par-tre år). I dag er jeg ikke fullt så standhaftig, men håper altså virkelig at det ikke blir nødvendig. Da får ting heller bare henge og slenge litt.

Så da håper jeg jeg har fått beroliget dere litt. Alt gikk bra. Neste post skal handle om den første uka hjemme og det nye matregimet. So long!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende