Jeg trenger virkelig den operasjonen. Likevel finnes det dem som trenger det minst like mye som meg – og som ikke får det. Jeg har en venninne som er omtrent 15 år eldre enn meg. Hun er omtrentlig akkurat like tung, akkurat like høy som meg, og hun søkte operasjon for omtrent fire år siden.

 For omtrent ett år siden skulle hun endelig få drømmen i oppfyllelse. Hun skulle få bli operert, skulle få kroppen sin tilbake. men like før det var en realitet, ble hun akutt syk.

I ett år har hun vært under rekonvalesens, og var nå tilbake i køen, klar for ny vurdering, og håpte på å bli operert like etter jul. Beskjeden hun fikk var imidlertid en helt annen. Hun skal gjennom mer medisinsk behandling som overhodet ikke er forenlig med noen operasjon.

Hun ønsker å gi opp. Hun gråt i telefonen til meg. Jeg visste ikke hva jeg skulle si, denne flotte kvinnen er fanget i sin egen kropp og i dag har hun mistet sitt store håp, sin livbøye. Min venninne har ikke lyst til å leve. Hun er en strålende person som alltid gjør sitt beste for å hjelpe andre, hun er full av kjærlighet. Verden har behandlet henne så dårlig.

Får jeg operasjon, og får tilbake min godt betalte jobb, skal jeg gi mitt ytterste for å hjelpe henne. Hun har gjort så mye for meg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende